Advertisement
Για μία ακόμα χρονιά, στο Exodus Games, εξερευνάμε άλλα συστήματα RPGs, εκτός του Dungeons&Dragons, που όλοι και όλες έχουμε αγαπήσει και παίζουμε.Η σειρά "Τα άλλα RPGs" είναι μία σειρά εκδηλώσεων του Exodus Games, που έχει σκοπό να φέρει ανθρώπους που είτε έχουν φτιάξει δικά τους ttRPG συστήματα και βρίσκονται στη διαδικασία δημοσίευσής τους (από το στάδιο του playtest μέχρι και μετά την τελική τους δημοσίευση), είτε ανθρώπους που έχουν αρκετά καλή γνώση σε άλλα, δημοφιλή συστήματα ttRPG, και θα ήθελαν να μοιραστούν μία μικρή ιστορία με το κοινό του Dungeons and Dragons!
Κάθε συμμετέχων/συμμετέχουσα που θα έρχεται σε κάποιο από αυτά τα events, θα κερδίζει μία έκπτωση για το επόμενο, η οποία θα είναι προστιθέμενη και αυξανόμενη.
Όσοι συμμετάσχουν παραδείγματος χάρη στο event αυτού του μήνα, θα κερδίσουν μία έκπτωση 10% για το επόμενο event, της σειράς "Τα άλλα RPGs".
Η έκπτωση έπειτα, εάν συμμετάσχετε σε κάθε ένα επόμενο, θα γίνεται 20%, μετά 40%, και η πέμπτη συμμετοχή σας θα είναι δωρεάν!
Γι'αυτό προλάβετε να κλείσετε θέση, συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της περιγραφής, και μην χάσετε και κανένα από τα επόμενα events "Τα άλλα RPGs"!
Δηλώνετε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/hDm3yWFPHR6RrYeW7
-----------------------------------------------------------------------
Το εντέκατο RPG σε αυτή τη σειρά είναι το «Light, Dice, Action!» ή αλλιώς LDA!, ένα action based σύστημα που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα, και ζητάει και το δικό σας feedback!
Λίγα λόγια για το σύστημα:
Το σύστημα Light, Dice, Action! (ή αλλιώς LDA!) Είναι ένα ελαφρύ σε κλίμα, γεμάτο δράμα και δράση narrative σύστημα που έχει ως γνώμονα όχι να προσομοιάσει την πραγματικότητα αλλά να πλησιάσει την αίσθηση που μας έχουν δώσει ταινίες δράσεις, διαφορά κινούμενα σχέδια που έπαιζαν τα πρωινά Σαββατοκύριακα όταν ήμασταν παιδιά, διάφορες ταινίες με σασπένς ή ακόμα και πολύ κλασικά anime. Οι παίκτες φτιάχνουν και παίρνουν στα χέρια τους χαρακτήρες, που τους λέμε Actors, οι οποίοι συνέχεια αντιμετωπίζουν δοκιμασίες και προκλήσεις που τους βάζει στα πόδια τους ο Director ο οποίος ελέγχει την ροή του σεναρίου. Στο LDA! Οι χαρακτήρες ξεκινάνε κατευθείαν πολύ καλοί στη δουλειά τους και για να γίνουν ακόμα καλύτεροι θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με πτυχές του εαυτού τους! Το σύστημα Χρησιμοποιεί την τεχνική του "Δράση τώρα, ζάρια μετά" που επιτρέπει στους παίκτες να περιγράφουν τους χαρακτήρες τους να κάνουν ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και αυτό μόνο και μόνο με μια μικρή αλλά πολύ σημαντική αλλαγή στον τρόπο που αλληλεπιδρούν ο Director και οι παίκτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ρίχνονται ζάρια, εξάλλου τα ζάρια είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των TTRPG'S. Το σύστημα χρησιμοποιεί όλα τα κλασσικά ζάρια εκτός από το d20 (δηλαδή d4-d12), χρησιμοποιώντας count success dicepool system. Τα ζάρια έχουν ως σκοπό να μας απαντήσουν στην ερώτηση του αν αυτό που έκαναν οι Actors θα επιφέρει συνέπειες ή αν στη σκηνή θα μπουν νέοι παράγοντες που ίσως να αλλάξουν το σενάριο. Το σύστημα είναι ακόμα υπό κατασκευή αλλά υπολογίζεται ότι το κομμάτι των κανόνων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.
Η γνώμη σας θα είναι ανεκτίμητη!
Βασικά χαρακτηριστικά του συστήματος:
Το σύστημα: - Θυμίζει ένα κράμα από Fate Core, Wushu και Cortex Prime. - Είναι ελαφρύ σε πολυπλοκότητα αλλά βαρύ σε επιλογές. - Προσπαθεί να δημιουργήσει σκηνές δράσεις λόγο επιλογών και όχι φόβου. Στο LDA! Οι χαρακτήρες ΔΕΝ μπορούν να πεθάνουν εκτός αν οι παίκτες το θέλουν. - Χρησιμοποιεί τα Tags, ένα κλασσικό εργαλείο που χρησιμοποιούν πολλά νέα και διάσημα narrative RPG's. - Χρησιμοποιεί μέχρι 10 ζάρια σε κάθε ζαριά. Αν ο κάθε παίκτης έχει έστω 2 σετ ζάρια όμως όλα θα πάνε καλά.
Για το παιχνίδι:
Λίγα λόγια για τον κόσμο που θα παίξουμε: Από τότε που η κλιματική αλλαγή έφτασε σε ακραία μορφή, για να επιζήσει η ανθρωπότητα έφτιαξε τεράστιες υπόγειες πόλεις για να μπορέσει να συντηρήσει τον συνεχόμενα αυξανόμενο πληθυσμό, μέχρι οι άνθρωποι να βρουν τρόπο να φτιάξουν την καταστροφή του περιβάλλοντος και να γυρίσουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια. Όταν όμως βάζεις πολλούς πολιτισμούς σε λίγο χρονικό διάστημα μαζί, με καλές συνθήκες ζωής και σχεδόν καθόλου φυσικό φως είναι θέμα χρόνου μέχρι τα αίματα να αρχίσουν να ανάβουν και ο κόσμος να χωριστεί σε ομάδες, κλίκες ή συμμορίες. Το μεγάλο πλήθος από αυτές τις συμμορίες οι οποίες κάνανε καταστροφές σε όλη την πόλη ταυτόχρονα τέντωσε και εξολόθρευσε πολλές από τις δυνάμεις της τάξης και της προστασίας του πολίτη αλλά το χειρότερο? Αφαίρεσε τη δημοκρατία από τους πολίτες και έσπασε την πόλη σε πολλά μικρά γκέτο όπου κάθε ένα έχει ένα διαφορετικό καθεστώς. Γι'αυτό λοιπόν δημιουργήθηκε πάνω από τη Γη, στο διάστημα, ένας διαστημικός σταθμός με λίγα επίλεκτα άτομα τα οποία θα έχουν ως χρέος τους να εκπαιδευτούν σε όπλα, ψυχή και μυαλό με σκοπό να γίνουν όργανα τάξης για φέρουν την τάξη και την ειρήνη στον κόσμο. Αυτός ο σταθμός ονομαστικέ Guardian of Democracy ή αλλιώς G.O.D. και οι επίλεκτοι του ονομάζονται Angels που έχουν σκοπό να πέσουν από τον παράδεισο τους στα ουράνια, κάτω στην ανθρώπινη "κόλαση" για να φέρουν πίσω τη δικαιοσύνη με τα χέρια τους... Και τα όπλα τους... έτσι ώστε η ανθρωπότητα να θριαμβεύσει και πάλι.
Λίγα λόγια για την περιπέτεια:
Όνομα περιπέτειας: Επόμενη στάση, Μακελειό!
Το G.O.D. έχει βάσιμες υποψίες από πληροφοριοδότη, ότι μια ομάδα εξτρεμιστών με όνομα, "Moral Snakes" θέλει να ανατίναξει ένα μεγάλο μέρος της πόλης. Ο σκοπός της ομάδας είναι να βρει το πώς αλλά και να αποτρέψει αυτήν την άσκοπη τραγωδία.
Το Σάββατο, λοιπόν, 1/3/2025 θα πραγματοποιηθεί ένα τραπέζι με το σύστημα του Light, Dice, Action! στις 17:00 το απόγευμα
Στην αρχή θα υπάρξει μισή με μία ώρα για την επεξήγηση των κανόνων του συστήματος, καθώς και των χαρακτήρων. Οι χαρακτήρες θα είναι premade.
--------------------
Το κόστος συμμετοχής είναι στα 7€ ανά παίκτη, το οποίο χρεώνεται με την άφιξή σας στο χώρο.
Γίνονται δεκτά μετρητά και κάρτα.
Με το παιχνίδι κερνάμε έναν καφέ/τσάι/αναψυκτικό/μπύρα/energy drink
---------------------
Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο, 1/3 για αυτό το εξαιρετικό παιχνίδι!
Η διεύθυνση είναι Αριστοτέλους 11, 10432, Ομόνοια, 1ος όροφος, κουδούνι: Exodus Games (πατήστε το μέχρι μέσα, δεν πιάνει πάντα)
Δηλώνετε τη συμμετοχής σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα:
https://forms.gle/hDm3yWFPHR6RrYeW7
Advertisement
Event Venue & Nearby Stays
Exodus Games, Αριστοτέλους 11, 1ος Όροφος,Athens, Greece
Tickets