Anatomy Trains in Structure and Function

Fri Apr 22 2022 at 09:00 am to Sun Apr 24 2022 at 05:30 pm

Het Sieraad | Amsterdam

Incitus
Publisher/HostIncitus
Anatomy Trains in Structure and Function
Advertisement
Course in English
In dit nieuwe 3 daagse format zal je over het myofasciale weefsel leren en de functie hiervan in het lichaam. Het myofasciale weefsel zal in context geplaats worden en de interacties met de andere systemen in onze lichaam zal duidelijk gemaakt worden. Vanaf hier zulle we ontdekken hoe het lichaam de lijnen van Anatomy Trains gebruikt om efficiënte en vloeiende bewegingen te creëren. Een voorwaarde hiervoor is dat het lichaam in balans en harmonie is. Restricties of zwakte kan gevolgen hebben voor hoe wij bewegen.
Wat is het?
Dit is de eerste workshop die de theorieën van Anatomy Trains combineert met de kennis over structurele en functionele anatomie, waar het concept van tensegrity wordt gecombineerd met het concept van elastic recoil om op deze manier efficiënte beweging te verklaren. We zullen je vaardigheden geven om een differentiaal diagnose te stellen en beperkingen in het myofasciale systeem of in de motor control te herkennen en er achter te komen waar het vandaan komt.
Inhoud
Dit is een boeiende en leuke workshop die op een simpele manier wordt gegeven met de praktijk in gedachten. De skills die je tijdens deze 3 dagen leert zou je meteen kunnen toepassen in de praktijk. De rol van fascia in het lichaam zal worden toegelicht met de meest recente onderzoeken.
Resultaat
Door het toepassen van Tom Myers unieke concept van BodyReading zal je houding- en bewegeginspatronen leren herkennen en strategieën leren ontwikkelen om dit te corrigeren. Deze workshop is de eerste stap naar het ontwikkelen van een driedimensionale kijk op het lichaam.
Anatomy Trains is de perfecte introductie naar de myofasciale anatomie voor elke therapeut. Dit is ook de eerste stap op de weg voor de opleiding tot KMI Structural Integration practitioner.
In een 3-daagse cursus maak je kennis met de Anatomy Trains module, waarbij de onderzoeks- en behandelstrategieën binnen de myofasciale context praktisch worden toegepast.
In deze cursus leer je over lijnen van Tom Myers: Superficial Front and Back, Lateral, Spiral, Deep Front Line, Arm lines en de Functional lines. Voor elke lijn worden zowel bewegings- als statisch onderzoeken gedaan. Voor elke lijn wordt zowel bewegings- als statisch onderzoeken gedaan. Je gaat aan de slag om op een betrouwbare manier contact te maken met de fasciale weefsels, de vele manieren waarop je ze kunt mobiliseren en, belangrijker nog, de redenen waarom je dat zou doen en wanneer. De structurele en functionele invloeden van de bovengenoemde technieken worden tijdens deze cursus gepresenteerd. Tevens worden de vaardigheden om door te gaan met de SE modules behandeld.
Je wordt meegenomen in de wereld van BodyReading en krijgt een 3- Dimensionaal beeld van het lichaam. Dit is de eerste cursus die de theorie van Anatomy Trains combineert met structurele en functionele anatomie en analyses, waarin ook de concepten ‘tensegrity’ en elastische recoil worden samengebracht. Door aandacht te besteden aan differentiële diagnoses wordt het makkelijker te onderzoeken of er motor control of soft tissue restricties zijn en waar deze dan vandaan komen.
Teacher: Michael Watson
Time investment: 3 days
Investment:
Early bird, (zie website): € 695
Regular, (zie website): € 745
Sign in: Through our website incitus.nl
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Het Sieraad, ,Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Discover more events by tags:

Workshops in Amsterdam

Sharing is Caring: