ALICE Summer Series: Maurice Louca (EG) + Nyåndeligt Miljø/ Copenhagen Jazz Festival

Sat Jul 03 2021 at 05:00 pm to 08:00 pm

ALICE cph | Copenhagen

ALICE cph
Publisher/HostALICE cph
ALICE Summer Series: Maurice Louca (EG) + Ny\u00e5ndeligt Milj\u00f8\/ Copenhagen Jazz Festival ALICE Summer Series er selvfølgelig også med på Copenhagen Jazz Festival. Og vi er stolte over at bringe en af Egyptens mest visionære musikere til landet. Maurice Louca, der tidligere har begejstret på ALICE og Roskilde Festival med projekter som Lekhfa, The Dwarfs of East Agouza og Elephantine Band, optræder solo med sin særlige blanding af trippet elektronisk musik, kosmisk jazz og arabisk shaabi. Danske Nyåndeligt Miljø varmer op med transcenderende lyd.
⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛
Døre kl. 16 / Koncert kl. 17
Billet i forsalg: 120 kr. inkl. gebyr
Køb billet: https://bit.ly/3g1vTVY
Lyt:
Maurice Louca: https://youtu.be/5v0NZicK9Rw
Nyåndeligt Miljø: https://youtu.be/O-GHB8hcghw
Koncerten er en del af ALICE Summer Series’ Copenhagen Jazz Festival-program og foregår i gården mellem ALICE og UNION – læs mere her: https://alicecph.com/alice-summer-series/
⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛
Sommeren er over os, og det samme er ALICE Summer Series – vores stemningsfulde udendørskoncerter, der finder sted i den hyggelige gård mellem ALICE og UNION. Her byder vi fredage og lørdage fra slut maj til slut august på levende musik af høj kvalitet tilsat sommerlig stemning og læskende drinks.
Den egyptiske musiker og producer Maurice Louca er en af tidens mest profilerede og eventyrlystne figurer på den arabiske eksperimenterende kunstscene. Udover at have komponeret musik til et utal af teaterstykker, film og moderne kunstprojekter, er han grundlægger af grupperne Bikya, Alif, Karkhana, Lekhfa og The Dwarfs of East Agouza, hvoraf de to sidstnævnte prydede Roskilde Festivals program i 2018.
Med tape loops og sampling, i en mellemøstlig og vestlig fusion, er Louca kendt for skabe møder mellem det traditionelle og det moderne. Ved at trække på alt mellem egyptisk shaabi, afrikanske stilarter og psykedelisk musik nedbryder han musikalske og kulturelle grænser og skaber tryllebindende forløb, som virkelig drager det nysgerrige øre.
I 2019 gæstede han ALICE med det vidtfavnende orkester Elephantine, der viste ham i rollen som bandleder og udforsker af kosmiske jazz-traditioner. Når han gæster ALICE Summer Series under dette års Copenhagen Jazz Festival bliver det med en tilbagevenden til solo-formatet med materiale fra en kommende plade. Uden tvivl bliver det interessant at tage pulsen på, hvor en af vor tids mest interessante arabiske musikere er på vej hen.
Nyåndeligt Miljø
Nyåndeligt Miljø er en tænketank for transcendens, et åbent forum for facilitering af fri klang. Nyåndeligt Miljø er en møde- og udvekslingsplatform med udgangspunkt i transcenderende lyd, hvor vi mødes, gerne talrigt, om potentialet i støjen og fordybelsen, ekstasen og gentagelsen, og i momentet og det evige liv. Nyåndeligt Miljø er ikke et band i nogen forstand. Der foreligger ingen partiturer, der er ingen leder, intet materiale og der er ingen intentioner om at skabe noget fast. Nyåndeligt Miljø skulle have gæstet ALICE i starten af 2021 til Sorte Firkant Festival. Da denne koncert desværre måtte aflyses, er vi yderst glade for at kunne byde på koncert under Copenhagen Jazz Festival.
⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛
Praktisk om ALICE Summer Series
Under ALICE Summer Series-titlen præsenterer vi udendørs koncerter fra slut maj til slut august. Vi rykker baren ud i gården mellem ALICE og UNION og indbyder til godt samvær omkring den eventyrlystne musik fredag og lørdag. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger i forhold til COVID-19 nøje og opdaterer løbende formatet til de gældende restriktioner. Koncerterne er i udgangspunkt for siddende publikum og med begrænset plads, så vi anbefaler at man køber billet i forsalg.

Event Venue & Nearby Stays

ALICE cph, Nørre Allé 7, Copenhagen, Denmark

Tickets

DKK 120.0

Sharing is Caring: