Alerant Jazz Est: Feraud-Borlai-Gotthard-Szebényi Project

Sat Oct 16 2021 at 07:00 pm

Budapest Jazz Club | Budapest

Budapest Jazz Club
Publisher/HostBudapest Jazz Club
Alerant Jazz Est: Feraud-Borlai-Gotthard-Szeb\u00e9nyi Project
Advertisement
Borlai Gergő első lemeze ‚98-ban jelent meg, “17” címmel, majd 2001-ben megalapította a máig kultikusnak számító European Mantra formációt. Játéka számtalan hazai pop és jazz lemezen hallható. Dolgozott Presserrel, Charlie-val és Babos Gyulával is. Pályája meghatározó állomása volt a Kaltenecker trióban való szereplés, és a 2008-ban Tzumo Árpáddal rögzített Electronic Dreams című album, ám az igazi áttörést a 2010-ben megjelent MMM című lemez hozta, melyen számos hazai billentyűs mellett a már ekkoriban is világsztárnak számító Scott Kinsey játéka hallható. Kinseyvel legutóbb 2012-ben,a MÜPA-ban lépett fel másik állandó zenésztársával, Garry Willis-szel egy máig felejthetetlen trió koncert keretében. A mára a tengerentúlon is jegyzett dobos zsenialitását jól példázza, hogy fanatikus rajongói és tanítványai között volt aki Mexikóból utazott hozzá egyetlen privát kurzus kedvéért. A Borlai kultusz itthon sem hanyatlik, játéka rengeteg fiatalt inspirált és inspirál.

A zenekar másik alappillérét 2011-ben már hallhatta a BJC közönsége, amikor Borlai és Kaltenecker mellett lépett színpadra a francia basszusgitáros. Hadrien Feraud 1984-ben született Párizsban és Jaco Pastorius hatására gyerekként kezdett el basszusgitározni. A zsenikre jellemzően mindössze néhány év alatt, autodidakta módon fejlesztette tökélyre tudását. Tizenkilenc évesen John McLaughlin-tól kapott meghívást a mester készülő lemezére és zenekarába, de dolgozott Sylvain Luc-kel és Chick Corea-val is. 2007-ben felvett első szólólemezével valósággal sokkolta az akkori basszusgitáros-társadalmat.

A formáció gitárosa sem kevésbé virtuóz muzsikus. Mike Gothard zenész családba született, így korán megismerkedett szeretett hangszerével. Gitárjátékában keveredik a blues érzelmessége, a jazz improvizativitással, a rock energiája és a funk ritmikája. Első szóló albuma 2016 őszén jelent meg Intellectual Brutality címmel, melyen olyan neves muzsikusok működnek közre mint, Gary Willis, Scott Kinsey, Borlai Gergő, Anton Davidyants és Federico Malaman.

A billentyűkön szintén egy különleges tehetségű muzsikus remekel. Szebényi Dániel az egyik legkeresettebb hazai zenész, aki elsőként kapott Petőfi Zenei Díjat a legjobb billentyűs kategóriában. A jazz-rajongó közönség főként Barabás Lőrinc Random Szerda sorozatából ismerheti, a BJC-ben pedig koncertezett már Binder Károllyal és Garry Willis-szel is.

Hadrien Féraud – basszusgitár
Borlai Gergő – dob
Mike Gotthard – gitár
Szebényi Dániel – billentyűk
2021.10.16. 19:00 (szombat)
Jegyárak: 4900 HUF
(A nagy érdeklődésre való tekintettel ezen az estén nem lesznek asztalok a koncertteremben. Kedvezményes kuponokat, ajándék jegyeket, és ingyenes belépésre jogosító zeneiskolai diákigazolványokat erre a programra nem áll módunkban elfogadni.)
____________________________________________
Borlai Gergő's first album was released in 1998 with the title '17'. In 2001, he created the European Mantra, which is still one of the most exiting projects in our country. He worked with the greatest Hungarian musicians and he is a real inspiration for the next generations of musicians.
On the bass, Hadrien Féraud will join the band tonight. When he was 19 years old, he had the chance to work with John McLaughlin, but also played with Sylvain Luc and Chick Corea. He released his first solo album in 2007 and it was an immediate success.
The very talented Mike Gotthard on guitar and Szebényi Dániel on the keys will join the two sensational musicians.
Hadrien Féraud – bass
Borlai Gergő – drums
Mike Gotthard – guitar
Szebényi Dániel – key
16.10.2021. 19:00 (Saturday)
Price: 4900 HUF
(There will be no tables in the concert hall this night. The seats may be occupied upon arrival.)
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Budapest Jazz Club, Hollán Ernő utca 7., Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: