Alene med barn. Maria Navarro Skaranger og Tove Nilsen

Wed Sep 15 2021 at 07:00 pm to 08:00 pm

Litteraturhuset | Oslo

Litteraturhuset
Publisher/HostLitteraturhuset
Alene med barn. Maria Navarro Skaranger og Tove Nilsen I Emily forever må 19 år gamle Emily forberede seg på nye roller: hun skal bli mor, og hun skal bli alenemor. Jobben som kassavakt på Kiwi blir stadig vanskeligere med den voksende magen, og den lille leiligheten viser fortsatt ingen tegn på barnet som kommer. Barnets far, Pablo, har trukket seg unna, og virker attpåtil å være på flukt fra politiet. Emilys mor flytter hjem til henne, men deler ikke Emilys tro på at Pablo snart vil komme tilbake.
Gjennom tre romaner har Maria Navarro Skaranger gitt oss livlige og ektefølte fortellinger satt til Oslos østkant. Debuten Alle utlendinger har lukka gardiner ble en braksuksess, og ble dessuten nominert til Tarjei Vesaas debutantpris. Andreboka Bok om sorg høstet henne Osloprisen 2018, så vel som EUs litteraturpris 2020.
Tove Nilsen har i flere av sine romaner tatt utgangspunkt i egen oppvekst i østkantens drabantbyer, og har med romanene viet stor forfatterkunst til tradisjonelt underskildrede miljøer. Hun har fulgt Skarangers forfatterskap med stor entusiasme, og de to forfatterne møtes nå til samtale om Emily og Pablo, øst og vest, fiksjon og virkelighet.

Event Venue & Nearby Stays

Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: