Album launch Margot Merah & Friends

Sun Feb 13 2022 at 04:00 pm

De Roode Bioscoop | Amsterdam

Album launch Margot Merah & Friends
Advertisement
Op 13 februari gaat een nooit gekoesterde wens van folkzangeres Margot Merah in vervulling: een solo album maken. Met een releaseshow in De Roode Bioscoop gaat het toch gebeuren. Samen met Alan McLachlan en Gerco Aerts presenteert ze het album Take Heart.
Het album Take Heart nam ze op samen met de Schotse multi-instrumentalist en producer Alan McLachlan (The Scene, Sjakoo, B-movie Orchestra). In de traditie van de Keltische folkmuziek vertelt Margot met haar muziek verhalen over het leven. Simpel en klein, met een diepere laag. Haar liedjes zijn melancholisch, hoopvol en troostrijk en haar warme stem ontroert. Tijdens de albumpresentatie in De Roode Bioscoop staat Margot niet alleen op het podium: Uiteraard staat Alan McLachlan (op heel veel instrumenten!) naast haar, net als bassist Gerco Aerts (Michael Prins) en mogelijk nog enkele mystery guests!
Op Take Heart staan elf nummers. Negen eigen nummers (waaronder Hunter Moon, dat bij Lasses-concerten vaak aangevraagd wordt), één nooit eerder uitgebracht lied van songwriter Timothy Hull en één cover van de bekende Amerikaanse folkmuzikant Gregory Alan Isakov. Op het album zijn ook bassist Gerco Aerts (Michael Prins), cellist Eilidh Martin en Allen Hunter (Eels) te horen.
Al meer dan 20 jaar tourt folkzangeres Margot Merah de wereld over. De laatste jaren vooral met haar duo The Lasses, waarmee ze onder meer in Paradiso stond en door Amerika en Japan tourde. Muziek maken doet Margot het liefst samen met anderen. Ze is daarom vaak te vinden bij de folk-sessies in het Iers muziekcafé Mulligans. Maar tijdens de coronapandemie ging dat niet en deed ze vanuit huis enkele soloconcerten. Aangespoord door het enthousiasme van het publiek was daar ineens het idee om een solo album te maken: Een nooit eerder gekoesterde wens die nu in vervulling gaat.
Kaartjes zijn 17,50 en te koop via: https://www.roodebioscoop.nl/margot-merah-take-heart
Take Heart alvast bestellen?
http://www.margotmerah.bandcamp.com
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

De Roode Bioscoop, Amsterdam, Netherlands, Amsterdam, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: