Akusztikus rezgések - Dresch Mihály szerzői estje

Fri Oct 15 2021 at 07:00 pm

Hagyományok Háza | Budapest

Hagyom\u00e1nyok H\u00e1za
Publisher/HostHagyományok Háza
Akusztikus rezg\u00e9sek - Dresch Mih\u00e1ly szerz\u0151i estje
Advertisement
A Hagyományok Háza új sorozatot indít a népzene jelenét meghatározó zenész egyéniségek, alkotók szerzői estjeiből.
Az együttes a természetes akusztikus rezgés híve. Dresch Mihály kompozícióit adják elő, mely zenei darabok magukba igyekeznek foglalni a **.századi kortárs törekvéseket illetve az ősi hagyományt.
Közreműködik:
Bognár András - bőgő
Csoóri Sándor"Sündi" - brácsa, tambura
Zimber Ferenc - cimbalom
Dresch Mihály - saxofon, fuhun
A felkért alkotók meghatározó zenei élményei közé tartoznak az eredeti gyűjtések és a közös muzsikálások a mesterekkel még hagyományos, falusi alkalmakon. Bár zenei pályafutásuk során mindvégig az eredetit, a „tiszta forrást” keresték és abból merítettek, érdeklődésük, kíváncsiságuk, zenei képzettségük és nyitottságuk révén képesek voltak új dimenziókba helyezni a népzenét, bátran és hitelesen kialakítva a lehetséges zenei fúziók irányait, hallgatva saját tehetségükre, inspirációikra.
A népzene tisztelete és szeretete minden hangban visszaköszön műveikben, és ahogy mestereik életében is az volt, a zene számukra az önkifejezés belülről fakadó, természetes eszköze.
A népzene a Hagyományok Háza felfogásában ugyanolyan magas művészeti értéket képvisel, mint a komolyzene klasszikus és kortárs irányzatai. Reményeink szerint új sorozatunk közönsége ugyanazzal a kíváncsisággal és örömmel fogadja majd koncertjeinket, mint amelyekkel felkért alkotóink megalkották azokat.
További információ: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/akusztikus-rezgesek-dresch-mihaly-szerzoi-estje
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Hagyományok Háza, Corvin tér 8., Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: