AFSKYENS MAGT x REJSEN TIL DEN 4. TID - that's interesting!

Wed Apr 27 2022 at 06:00 pm to 09:00 pm

Råhuset | Copenhagen

AFSKYENS MAGT x REJSEN TIL DEN 4. TID - that's interesting!
Advertisement
#thatsinteresting! byder på populærvidenskabelig formidling af #forskning, når vi den sidste onsdag hver måned i Råhuset på Onkel Dannys Plads sætter vi to unge forskere stævne på tværs af vidensemner og -discipliner.
I anledning af #ForskningensDøgn tager vi den 27. april på en rejse til den 4. tid. Og I bedste selvhjælpsstil kan du også lære, hvordan filosofisk refleksion og eftertanke kan vriste dig fri af afskyens magt.
Som altid er der gratis entré. Dørene åbner 19:00. God bar, intim atmosfære, højst til loftet. Programstart 19:30.
...

HVORDAN FORMER AFSKY OG UBEHAG VORES SOCIALE OG POLITISKE LIV?
v. Ditte Marie Munch-Jurisic, ph.d. og underviser i filosofi og minoritetsstudier, Københavns Universitet
De fleste af os tænker på os selv som rationelle og fornuftige mennesker, der selv bestemmer hvordan vi tænker og handler. Den nyeste forskning om afsky og ubehag tegner dog et helt andet billede. Kropslige følelser og affekt styrer os ofte uden at vi ved det eller er opmærksomme på det. Vi undgår folk og tematikker, der gør os ubehageligt til mode og vi foretrækker at være i selskab med folk, der gør os behageligt tilpas. Følelsen af afsky kan forstærke og endda forvrænge vores sociale og moralske dømmekraft. Hvad enten vi vil det eller ej, er vores følelser af afsky og ubehag et filter der ofte skæmmer vores syn på verden og andre mennesker. Men der er håb forude! I oplægget argumenterer Ditte for, at filosofisk refleksion og eftertanke kan hjælpe os med at undslippe afskyens magt.
//
REJSEN TIL DEN 4. TID
v. Christina Berg Johansen, ph.d. og ekstern lektor (CBS), uafhængig forsker og stifter af virksomheden Wildtime

Det senmoderne menneske er fanget i tiden. Vores samfunds rytmer er ude af kontakt med naturens cykliske tid, vi har mistet trygheden ved forestillingen om det evige (efter-)liv hos Gud, og vores nuværende instrumentelle tid og dertilhørende effektivitetssamfund skaber problemer som klimaforandringer, angst og fremmedgjorthed. Vi har brug for en ny tid – og den kommer ikke af sig selv! Christina argumenterer for, at en ny tidslig bevidsthed er afgørende for at omstille os til en mere bæredygtig, omsorgsfuld, retfærdig og sund verden. Kom og hør om tidsfilosofi, alternative tidspraksisser og hvordan man kan træne sig selv til nye tider.
#dkforsk
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Råhuset, Onkel Dannys Plads 7, Copenhagen, Denmark

Discover more events by tags:

Dog in Copenhagen

Sharing is Caring: