A változatlanság hullámhossza - Táncszínházi előadás Szepes Mária azonos c. regénye alapján

Mon Jan 24 2022 at 07:00 pm

Várkert Bazár | Budapest

V\u00e1rkert Baz\u00e1r
Publisher/HostVárkert Bazár
A v\u00e1ltozatlans\u00e1g hull\u00e1mhossza - T\u00e1ncsz\u00ednh\u00e1zi el\u0151ad\u00e1s Szepes M\u00e1ria azonos c. reg\u00e9nye alapj\u00e1n
Advertisement
Vajon van-e hatásunk mások életére? Hatalmunkban áll-e mások életét megváltoztatni? Van-e elég bátorságunk változtatni saját életünkön a kényszerű szembesülés után? Egyáltalán vezet-e ez bárhová, vagy minden csak törvényszerűen ismétli magát?
Ezeket a kérdéseket feszegeti az előadás a moderntánc, a néptánc és a flamenco szenvedélyes őselemeit alapul véve.
Az előadást ihlető Szepes Mária-regény 1986-ban jelent meg. Kiadását azért engedélyezték, mert a szerző science fiction formába rejtve írta meg az egyén és a társadalom egymásra hatását, fejlődését vagy épp nem fejlődését. Akkoriban ez a regényforma adott lehetőséget a társadalomkritika megfogalmazására, hiszen általa a történetek sosem hazánkban, hanem egy fiktív helyen, vagy akár egy idegen bolygón játszódtak, általában a jövőben.
A darab főszereplője egy fiatal férfi, akinek a magánélete totális válságba jutott. A körülötte és vele élő nők fogságában szenved, menekülni szeretne megoldatlan problémái elől. Hirtelen jött agyvérzése lehetőség ad neki a feledésre, ám a kóma sötétjében is felvillannak élete női és úgy tűnik, nincs számára kiút, önáltató hazugságai kíméletlenül utolérik.
Az Aldebaran Kompánia előadásának főszerepeit két meghívott színművész, Huszárik Kata és Kaszás Gergő játsszák.
A darab különlegessége, hogy nonverbális és verbális elemek egyaránt megjelennek benne, bár a regényből kevés szöveget emel át, ezek a részletek kifejezetten fontos elemei az előadásnak.
Szereplők:
Tem Asvin: Kaszás Gergő
Tem Asvin fiatalkori énje: Gyulai-Zékány István
A lelkiismeret hangja: Huszárik Kata
Lilith, az anya: Bucsás Györgyi Anikó
Lián, a feleség: Simó Anna
Lina, a gyerek: Mórocz Eszter
Szpell, a szerető: Szegőfi Luca
Alkotók:
Zene: Ran Bagno, Concha Piquer, Postássy Júlia – Dévényi Ádám
Jelmez: Bencsik Andi
Zenei közreműködő: Szántó Faszi Gábor, Fekete Márton
Visual: MAKRÓ - Kara Dávid, Skribek Anikó
Fény-és hangtechnika: Budai Géza
Szövegkönyv, dramaturg: Mészáros Csilla
Koreográfus asszisztens: Barna Lilla
Koreográfus, produkciós vezető, rendező: Bajnay Beáta
Társrendező: Tarsoly Krisztina
Támogatók: Szepes Mária Alapítvány, Oktogon Tánc Centrum, Bajnay Ibolya, RavenArt, Chandani Hastánc és Mozgásstúdió, Csili Művelődési Ház
Külön köszönet: Juhász Ágnes, Ábrahám Nóra, Békéscsabai Jókai Színház, Kovács Mónika, Oravecz Péter
Az előadás hossza: kb. 80 perc szünet nélkül.
? Helyszín: Várkert Bazár, Rendezvényterem
Jegyvásárlás: https://bit.ly/valtozatlansag_hullamhossza
❗️A hatályos kormányrendelet alapján az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényeinkre, előadásainkra védettségi igazolvány nélkül is szabad a belépés. Továbbá a 633/2021. (XI. 18.) Korm. rendelet alapján rendezvényeink helyszínein mindenki számára kötelező a maszkviselés.
A zenés-táncos illetve zárt térben tartott egyéb rendezvényeinket magyar vagy uniós védettségi- és egy arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél) együttes bemutatásával vagy a védettséget igazoló telefonos applikációval látogathatják a 18 év felettiek.
A 18 év alattiak felügyelet nélkül vehetnek részt programjainkon, amennyiben rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A 16 év alatti hozzátartozók mentesülnek a védettségi igazolás alól, de életkoruk igazolására diák- vagy arcképes igazolványt (személyi igazolvány vagy útlevél) kell felmutatniuk, amennyiben ezt a jegykezelő kéri tőlük, a rendezvényre való belépésük pedig csak és kizárólag felügyeleti jogot gyakorló, védettségét a fentebb említett módon igazolni képes felnőttel lehetséges.
További információkért kérjük olvassa el figyelmesen járványügyi óvintézkedéseinket.
https://varkertbazar.hu/jarvanyugyi-ovintezkedesek
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: