A rettegett G betűs szó: a „genderideológia" elleni harc

Fri Jul 23 2021 at 06:00 pm to 07:30 pm

Auróra | Budapest

Budapest Pride
Publisher/HostBudapest Pride
A rettegett G bet\u0171s sz\u00f3: a \u201egenderideol\u00f3gia" elleni harc FIGYELEM! A RÉSZVÉTEL REGISZTRÁCIÓKÖTELES! Regisztrálni a következő e-mail címen tudtok: [email protected]
Antoni Rita előadása áttekinti a gender fogalmának jelentésrétegeit, majd globális keretben felvázolja a „genderellenes” támadások történetét és ideológiai hátterét. Az előadás második része a hazai helyzetet mutatja be a 2010-es óvodai nevelési reformtervezet miatt kitört pániktól az Isztambuli Egyezmény 2020-as elkaszálásáig. Hogyan hat mindez a nők jogaira és az LMBTQ-emberek helyzetére? És e két csoport egymáshoz való viszonyulására? Az előadás során ki fog derülni az is, hogy miért nem érdemes hagyni megosztani magunkat.
A Nőkért Egyesület és a Szabadnem közös eseménye.
________________________________________
A rendezvény a 26. Budapest Pride Fesztivál programsorozatának része. A többi programért kattints az alábbi linkre: https://budapestpride.hu/fesztival/program. A rendezvényen a Budapest Pride Házirendje érvényes: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje" //// "This event is the part of the 26th Budapest Pride Festival. For more events please follow this link: https://budapestpride.com/festival/schedule/. This event falls under the regulations of Budapest Pride's house rules: https://budapestpride.hu/hirek/a-budapest-pride-rendezvenyeinek-hazirendje"

Event Venue & Nearby Stays

Auróra, Auróra utca 11, Budapest, Hungary

Discover more events by tags:

Festivals in BudapestLgbt-pride in Budapest

Sharing is Caring: