29.10. Dance With your Shadows – Vapauden liike & Seremoniakaakao

Fri Oct 29 2021 at 07:00 pm to 09:00 pm

Pranama Kallio | Helsinki

Meri Mort - Vapauden joogaa & kuvituksia
Publisher/HostMeri Mort - Vapauden joogaa & kuvituksia
29.10. Dance With your Shadows \u2013 Vapauden liike & Seremoniakaakao
Advertisement
Tervetuloa perjantai-illan Musta Jooga Samhain Specialiin juuri Halloweenin alla!
Otamme vastaan syksyn pimeyden liikkuen vapaasti tumman musiikin tahdissa, omien varjojen kanssa, paljain jaloin ja hyvässä porukassa. Lopuksi syvärentoutuminen ja energian kerääminen ytimeen, valmistautuen talven kylmyyteen ja varjojen kohtaamiseen Samhain-viikonloppuna.
Kaakaota on käytetty seremoniallisena juomana Väli-Amerikassa ainakin n. 4000 vuoden ajan, ja se on sydämellinen siivittäjä myös luovalle ja meditatiiviselle toiminnalle, kuten tanssille! Kaakaon juominen piirissä ennen yhteistä hetkeämme rauhoittaa meidät sekä olemaan kehossamme että tuomaan huomiomme omiin sisäisiin tunnelmiimme, joille haluamme antaa tilaa tulla kohdatuiksi tanssin myötä. Lääkekasvina kaakao on lempeä rohkeuden antaja ja tukija, joka ei vie voimallisesti, vaan ottaa sinua kädestä kiinni ja auttaa menemään pidemmälle ja syvemmälle siihen suuntaan, johon itse haluat mennä.
Valmistaudu iltaan olemalla päihteetön ja juomalla riittävästi vettä. Mukaan oma juomapullo ja rennot vaatteet missä voi hikoilla.
****
Ville Toivanen tarjoilee guatemalalaista seremoniakaakaota, jota Atitlán-järven luona asuva Maya Tz’utujil -yhteisö valmistaa matriarkka ja seremoniamestari Nana Marinan johdolla. Tz’tutujilit tunnetaan kaakaon varjelijoina, ja tämä seremoniakaakao on heidän kasvattamaa, keräämää, valmistamaa ja pakkaamaa alusta loppuun. He valmistavat kaakaon samalla perinteisellä tavalla jolla ovat tehneet sitä omaan käyttöönsä ns. aina, joten tällä kaakaolla on elävä yhteys Mayojen maahan ja kaakaoperinteisiin. Tz’utujil-kaakao löysi Villen hänen asuessaan Atitlán-järvellä talvella 2018-19, jolloin hän myös tutustui Nana Marinaan, ja siitä saakka hänellä on ollut ilo ja kunnia saada sitä Suomeen suoraan kaakaotaikureiden paahtimosta.
Liikkeen ohjaajana Villi nainen Meri Mort.
Aika: 29.10.2021 perjantaina Klo 19–21
Paikka: Pranama, Kallio, Kolmas linja 28.
Hinta: 35 €
Lipun osto: https://merimort.com/shop/29-10-dance-with-your-shadows-vapauden-liike-seremoniakaakao/
Jos et pääse paikalle, voit antaa lippusi ystävälle tai kokeilla myydä eteenpäin.
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Pranama Kallio, Kolmas linja 28, Helsinki, Finland

Sharing is Caring: