14. HIPERKARMA HALLOWEEN // VÁRKERT BAZÁR

Mon Oct 31 2022 at 07:30 pm

Várkert Bazár | Budapest

V\u00e1rkert Baz\u00e1r
Publisher/HostVárkert Bazár
14. HIPERKARMA HALLOWEEN \/\/ V\u00c1RKERT BAZ\u00c1R
Advertisement
2022 OKTÓBER 31-ÉN EGY ÉJSZAKÁRA ISMÉT MEGNYÍLNAK A HOLTAK VILÁGÁNAK KAPUI ÉS A HIPERKARMA ZENEKAR IMMÁRON 14. ALKALOMMAL AD JELMEZES MEGAKONCERTET A TISZTELETÜKRE, ILLETVE MINDAZOK ÖRÖMÉRE, AKIK SZINTÉN JÓL TUDJÁK, HOGY NEM AZ SZÁMÍT, HOGY MI VAN A HALÁL UTÁN, HANEM HOGY MI VAN AZ ÉLET UTÁN...
A HIPERKARMA kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét.
A Bérczesi Róbert vezette csapat immáron 22 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, illetve több tagcserén is átesett, de elsősorban szövegcentrikusságának köszönhetően egyedülálló maradt a hazai zenei palettán: Robi dalai nyíltan mesélnek a legbensőbb szorongásainkról, az élet legsürgetőbb kérdéseiről, és a saját démonjaink elleni harcról.
A hiperkarma címet viselő első album 2000-ben jelent meg, és többször is az évtized egyik legfontosabb zenei anyagaként hivatkoztak rá, majd 3 évvel később látott napvilágot az Amondó, ami – ha lehetséges – még elődje sikerét is felülmúlta.
Ezután több mint 10 éves szünet következett; a zenekar dalaiban egyértelműen követhető Robi elvonulása, de egyben az a folyamat is, ahogy újra megtalálja a hangját.
A kihagyást követően a banda 2014-ben jelentette meg harmadik nagylemezét Konyharegény címmel, majd három év elteltével a Délibábot, illetve 2019-ben A Napsütötte Rész-t, amely több szempontból is fordulópontnak tekinthető a HIPERKARMA hangvételében, címadó dalának szövegéért pedig Bérczesi Róbert 2019-ben az Artisjus Díjat is elnyerte.
A koncert vendégművészei: Baka Rebeka és Müller Péter Sziámi
?Helyszín: Várkert Bazár, Rendezvényterem
?Jegyek: https://bit.ly/Hiperkarma
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Várkert Bazár, Ybl Miklós tér 2-6., Budapest, Hungary

Tickets

Discover more events by tags:

Halloween in BudapestConcerts in Budapest

Sharing is Caring: