Érintés kiállítás - kapcsolódás a digitális világban

Mon Oct 25 2021 at 06:00 pm to 08:00 pm

Európa Pont | Budapest

Eur\u00f3pa Pont
Publisher/HostEurópa Pont
\u00c9rint\u00e9s ki\u00e1ll\u00edt\u00e1s - kapcsol\u00f3d\u00e1s a digit\u00e1lis vil\u00e1gban
Advertisement
Beszélgetés a fiatal felnőttkori kiégésről Tari Annamária pszichológussal, kiállítás az okostelefon kijelzőjén megmaradt lenyomatokból
About this Event

Az esemény az Érintés című fotósorozat megnyitójával kezdődik. Szántói Lilla sorozatában olyan fotókat láthatunk, amelyek egy-egy okostelefon kijelzőjén megmaradt zsírlenyomatot ábrázolnak. Ezek a lenyomatok konkrét eseményekre, történésekre utalnak, mégsem tudhatjuk, hogy mi történt valójában. A sorozat absztrakt képi világa azt is szemlélteti, hogyan változott meg a digitalizáció következtében az érintések jelentése és jelentősége.

Hogyan fogalmazható meg a kiégés jelensége? Kiégés, halogatás vagy kimerültség? Mi az oka, hogy a fiatal felnőttek körében egyre gyakrabban jelenik meg? Lehetséges-e, hogy egy egész generációt érintsen? Miért érinti a fiatalokat jobban? Mit tehetünk ellene? És mi köze van az automatizációhoz, digitalizációhoz? A kiállítás megnyitóját követően Tari Annamária pszichológussal beszélgetünk ezekről a kérdésekről és a fiatal felnőttkori kiégésről.

Az esemény házigazdája: Gyárfás Dorka

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött és védettségi igazolvánnyal látogatható. Az eseményen, kérjük, viselj maszkot!

Az eseményt élőben online a https://www.facebook.com/europapont/ oldalon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete YouTube csatornáján is közvetítjük.

Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Európa Pont, Lövőház utca 35., Budapest, Hungary

Tickets

USD 0.00

Sharing is Caring: