Åpningskonsert nytt orgel- Iver kleive med musikalske gjester!

Sat Oct 14 2023 at 07:30 pm

Oslo Konserthus | Oslo

Oslo Konserthus
Publisher/HostOslo Konserthus
\u00c5pningskonsert nytt orgel- Iver kleive med musikalske gjester!
Advertisement
Vårt flotte orgel med 7092 piper blir i løpet av 2023 nytt. Det vil få ny spillepult og helt ny elektronikk. Orgelet blir endelig i topp stand og dette ønsker vi å feire.
Vi har derfor bedt Iver Kleive invitere sine beste musikalske venner til en åpningskonsert som vil vise den musikalske spennvidden i orgelet.
Musikalske gjester: Alma Serafin Kraggerud- fiolin, Lydia Hoen Tjore-sopran.
Alma Serafin Kraggerud (f. 2006) begynte å spille fiolin da hun var 5 år gammel og debuterte som solist med KORK 9 år gammel. I fjor ble hun kåret til vinner av Virtuos, NRKs solistkonkurranse for klassiske instrumentalister. Hun mottok samtidig Den norske solistpris som består av en egen konsert under Festspillene i Bergen og 100 000 kroner. Den unge fiolinisten representerte også Norge i den internasjonale Young Musicians-konkurransen, der hun vant tredjeplassen. Hun har hatt solistoppdrag for Stavanger Symfoniorkester, Arktisk Filharmoni, Forsvarets stabsmusikkorps og Wroclaw Symfoniorkester.I 2022 mottok 16-åringen også Øivind Berghs minnepris og Ånun Lund Rejs pris for sin kreativitet som komponist og musiker.
Lydia Hoen Tjore: Sopranen Lydia Hoen Tjore (28) er født og oppvokst på Radøy ved Bergen. Hun startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium allerede som 17-åring. Ved Opera-akademiet, også i København, fullførte hun studiene i 2018 som en av de yngste noen gang. Lydia har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera i to sesonger, hvor hun blant annet sang roller som Adina, Zerlina, Første dame og Micaëla. I 2021 var hun finalist i to internasjonale musikkonkurranser, Vinceró World Singing Competition og Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse. I sistnevnte vant hun Ingrid Bjoner-prisen. Lydia arbeider nå som frilans og var nylig å se som Violetta i La Traviata ved Opera Nordfjord, og Micaela i Carmen ved Opera Rogaland.
Roar Engelberg: Roar Engelberg er fra Romedal i Hedmark og begynte å spille panfløyte allerede i 12 års alderen. Som den første profesjonelle utøver i Skandinavia har han utviklet panfløyten til å bli et fullverdig soloinstrument.
Han har opptrådt i en mengde musikalske sammenhenger og har holdt konserter med populær- og kammermusikk, samt vært solist med en rekke symfoniorkestre.
Kim Rysstad: Kim Rysstad er en prisvinnende vokalist og A-klassekveder fra Rysstad i Valle kommune i Setesdal. Han har vært en av deltagerne i Stjernekamp på NRK og deltatt to ganger i MGP.
Han har utgitt flere plater og vært nominert til Spellemann for platen "Vegen". Han har opptrådt med en rekke av Norges fremste artister og vært solist med KORK, Kristiansand og Trondheim Symfoniorkester.

Elvira og Hilma Nikolaisen, Knut Reiersrud:
Søstrene Elvira og Hilma Nikolaisen er kjent for sine respektive innholdsrike musikalske karrierer. Imidlertid er det svært sjelden de opptrer sammen. Men det gjør de denne kvelden og byr på et magisk og vakkert samarbeid med gitarvirtuos Knut Reiersrud og Iver Kleive på orgel.

Oslo Bach-kor: Et oslobasert kor som fører den store oratorietradisjonen videre. OBK ble etablert i 1988 og har siden starten samarbeidet med en rekke av Norges fremste profesjonelle sangere og musikere. Dirigent er Iver Kleive.

Velkommen til en minnerik åpningskonsert av det nye orgelet i oktober 2023!
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Oslo Konserthus, Oslo, Norway

Tickets

Sharing is Caring: