ÉMILE PARISIEN SEXTET (INT)

Fri May 27 2022 at 08:30 pm

Paradox Tilburg | Tilburg

Paradox Tilburg
Publisher/HostParadox Tilburg
\u00c9MILE PARISIEN SEXTET (INT)
Advertisement
'Het beste nieuwe ding dat sinds tijden in de Europese jazz is gebeurd', schreef dagblad Le Monde over saxofonist Émile Parisien. Enig Frans chauvinisme kan Le Monde vermoedelijk niet worden ontzegd, maar het staat buiten kijf dat Parisiens nieuwe Europees-Amerikaanse sextet het beste van heel veel muzikale werelden samenbrengt. In eigen land is Parisien een grote naam. Hij stond op het podium met uiteenlopende collega's als Wynton Marsalis, Christian McBride, Jacky Terrasson en Yaron Herman. Onlangs verscheen op het Duitse platenlabel ACT het album Louise van Émile Parisien Sextet met onder meer de fantastische drummer Nasheet Waits en pianist Roberto Negro.
Op het nieuwe album combineert de groep van Parisien energieke songs en solo's met prachtige composities die soms dromerig en atmosferisch klinken alsof het geschreven is als filmmuziek. 'Een magniek album. Opwindend, origineel en virtuoos', is volgens Rolling Stone het eindoordeel. Kijkend naar de bezetting is dat niet vreemd. Zo werkt trompettist Philip Dizach met musici als Shai Maestro, Ben Wendel, The Vanguard Orchestra en Kamasi Washington, terwijl drummer Nasheet Waits het podium deelde met onder mee Avishai Cohen, Jason Moran, Ron Carter, John Medeski en Steve Coleman. Met verder Joe Martin op bas die samenwerkte met bijvoorbeeld Brad Mehldau en Chris Potter, de veelzijdige gitarist Manu Codjia en pianovirtuoos pianist Roberto Negro lijkt muzikaal vuurwerk gegarandeerd.
'Een pan-Atlantisch dreamteam!' Jazz Thing
Émile Parisien saxofoon, Manu Codjia gitaar, Philip Dizach trompet, Joe Martin bas, Roberto Negro piano, Nasheet Waits drums
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Paradox Tilburg, Telegraafstraat 62, Tilburg, Netherlands

Tickets

Sharing is Caring: