¡Hola Budapest! – Ana Crismán és Lukács Miklós koncertje

Sun Oct 01 2023 at 05:00 pm

Premier Kultcafé | Budapest

Budapest Te meg \u00c9n
Publisher/HostBudapest Te meg Én
\u00a1Hola Budapest! \u2013 Ana Crism\u00e1n \u00e9s Luk\u00e1cs Mikl\u00f3s koncertje
Advertisement
Vegyél részt egy különleges, hárfán és cimbalmon megszólaló koncerten!
A Jerez de la Fronterában született Ana Crismán az első és egyetlen a világon, aki hárfán játszik és hárfára szerez flamenco zenét. A művésznő a tiszta flamenco zene segítségével, autodidakta módon alkot és fejleszt ki olyan technikákat, amelyek lehetővé teszik számára a hárfa flamenco hangszerként való megszólaltatását. Tehetségével új, eredeti és abszolút innovatív utat nyitott, amely a flamenco-hárfazene egyedülálló forrása és referenciája a zenetörténetben.
Lukács Miklós a világ egyik legtöbbet foglalkoztatott és legsokoldalúbb cimbalomművésze. A kortárs zene, a jazz és különböző népek zenéi tökéletes szimbiózisban állnak művészetében. Több mint ötven lemezen hallhatjuk játékát, aminek egyharmadát a saját produkcióval készítette. Koncertjeiről, lemezeiről folyamatosan beszámolnak nem csak nemzetközi szaklapok, hanem olyan újságok is mint a The New York Times, a Chicago Tribune és a The Guardian.
A koncerten a két előadó egyéni előadását követően, közös, egymásra építkező játékukat is hallhatja a közönség.
Jegyek: https://www.jegy.hu/program/ana-crisman-koncert-vendeg-lukacs-miklos-151325/1028440
------------------------------------------------------------------------------------------
Join us for a special concert with harp and dulcimer!
Ana Crismán was born in Jerez de la Frontera and she is the one and only in the world who writes and plays flamenco on the harp. The artist is self-educated, with the help of pure flamenco music she develops techniques that allow her to resonate her harp as a flamenco instrument. She has pioneered new and innovative ways, making her the only representative and source of flamenco-harp music globally.
Miklós Lukács is one of the most sought-after and most versatile dulcimer players in the world. Contemporary music, jazz and folk music from various nations come together to a perfect symbiosis in his art. He has played on more than 50 albums, one-third of which was recorded by his own groups. His concerts and records are continously being reviewed not only by specialized periodicals but also by renowned newspapers such as The New York Times, the Chicago Tribune and The Guardian.
At the concert, after the individual performance of the two performers, they are playing in a joint performance.
Tickets: https://www.jegy.hu/program/ana-crisman-koncert-vendeg-lukacs-miklos-151325/1028440
Advertisement

Event Venue & Nearby Stays

Premier Kultcafé, Üllői út 2-4. (bejárat a Baross utca 1. szám felől is),Budapest, Hungary

Tickets

Sharing is Caring: